Żywienie, zdrowie, uroda i moda

Zioła

Papryka gałęzista (chili) i papryka jagodowa (Capsicum frutescens L., Capsicum baccatum L.)

Przyprawę chili uzyskuje się z ostrych owoców gatunków blisko spokrewnionych z papryką jednoroczną (Capsicum annuum L.). Krzewy tych gatunków osiągają wysokość do 1 m. Pochodzą one z tropikalnych obszarów Ameryki. Przyprawę chili można uzyskać również z innych gatunków papryki o małych owocach, np. Capsicum fastigiatum.

Więcej…

Szczaw (Rumex acetosa L.)

Szczaw zwyczajny rośnie na terenie całej Europy oraz na większości obszaru Azji, Afryki, Ameryki Południowej i w Australii.

Więcej…

Ta strona używa plików Cookies. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Czytaj więcej....

Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies.

EU Cookie Directive Module Information