Żywienie, zdrowie, uroda i moda

Sałatka fasolowa

Dodaj do:

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    Wykop    Gwar

Składniki:

  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 1 puszka fasoli białej
  • 12-15 cm pora
  • 4 duże ogórki kiszone
  • 2-4 łyżki majonezu
  • zioła prowansalskie
  • pieprz, sól do smaku
  • 1-2 ząbki czosnku

 

Przygotowanie:

  1. Fasolkę odcedzamy z zalewy i przemywamy wodą.
  2. Pora przekrajmy na pół i następnie na cienkie paseczki.
  3. Drobno kroimy ogórka.
  4. Czosnek przeciskamy przez praskę.
  5. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy majonez i doprawiamy przyprawami.
  6. Chłodzimy w lodówce.

Ta strona używa plików Cookies. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Czytaj więcej....

Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies.

EU Cookie Directive Module Information