Pachnące pomidory, aromatyczna papryka, wyrazisty seler. Do tego chrupka cebula, pachnąca pietruszka i orzeźwiający charakter cytryny – oto gazpacho. Pomidorowy chłodnik rodem z Hiszpanii cieszy się u nas coraz większą popularnością. Gazpacho przyrządza się błyskawicznie i bez gotowania, a doskonałość tej prostej w przygotowaniu zupy kryje się w dojrzałych, przepełnionych smakiem pomidorach.
Przekąski
Szpinak po francusku
Szpinak nie wszyscy lubią. Ja należę do fanów tej rośliny i dlatego przedstawiam przepis na szpinak po francusku. Polecam.
Tuńczyk z makaronem
Ciekawy przepis na tuńczyka z makaronem. Danie łatwe i w miarę szybkie w wykonaniu.
Krewetki marynowane w zielonej herbacie
Ciekawy przepis na przystawkę z krewetkami. Będziesz musiała przygotować m.in.: 16 krewetek, tartą skórkę z cytryny, białe wytrawne wino, śmietanę, czosnek oraz herbaty zielonej Irving.
Śledzie marynowane w oliwie
Coś dla tych, którzy potrzebują przygotować jakąś przekąskę na szybko.
Faszerowany schab w galarecie
Dzisiaj przedstawiam potrawę na zimno. Faszerowany schab w galarecie może być znakomitą przekąską jak i samodzielnym daniem.
Jak oczyścić małże
Małże wchodzą w skład „owoców morza” bardzo popularnych w kuchniach krajów śródziemnomorskich. Przyrządza się je na wiele różnych sposobów. Są smaczne i bogate w proteiny.
Jak zrobić sushi?
To popularne danie Kraju Kwitnącej Wiśni szybko podbiło światowe kuchnie. Coraz częściej liczne poradniki zachęcają do przyrządzania sushi w domu. I choć wydaje się to zadaniem niewykonalnym, robienie sushi w domu coraz częściej staje się ciekawym sposobem na spędzenie wolnego czasu.
Strona 1 z 3