Żywienie, zdrowie, uroda i moda

Napoje, drinki, koktajle i nalewki

Sok - moc witamin

Pomarańcze, grapefruity i cytryny to nasza witaminowa bomba. Należy tylko wycisnąć owoce. Polecam.

Więcej…

Owocowa Margarita z tequilą Camino Real

Arbuz, maliny, melon czy brzoskwinie – sezonowe owoce to kwintesencja smaków lata. Kuszą bogatą paletą kolorów i aromatów. Soczyste owoce są również wyśmienitym składnikiem orzeźwiającej Margarity, przygotowanej na bazie tequili Camino Real.

Więcej…

Mrożona herbata cytrynowa – idealna na letnie temperatury

Gdy z nieba leje się żar godny śródziemnomorskiego klimatu, nasz organizm potrzebuje bardzo dużej ilości płynów. Nic tak dobrze nie gasi pragnienia, jak przygotowana samodzielnie mrożona herbata cytrynowa – idealna na letnie temperatury.

Więcej…

Herbata zimowa z przyprawami

Wczesna zima to czas gdy w większym stopniu narażeni jesteśmy na przeziębienie. Do walki z jego objawami możemy zastosować herbatę zimową z przyprawami. Musisz przygotowac m.in.: Irving Tea Cocktails Cytrusy z nutą Imbiru, sok pomarańczowy i ananasowego, ziele angielskie, goździki oraz cynamon.

Więcej…

Drink idealny na chłodne wieczory

Wraz z wakacjami przeminął czas zimnych, egzotycznych drinków przystrojonych świeżymi owocami. W chłodniejsze wieczory lepiej sprawdzą się koktajle, które wyróżniają się nie tylko dobrym smakiem, ale też rozgrzewającymi właściwościami.

Więcej…

Avalon

Dzisiaj prezentujemy przepis na owocowy drink na każdą okazje. Składnikami są m.in. wódka, zielony syrop bananowy, soku z cytryny, soku jabłkowy i Sprite.

Więcej…

Wino truskawkowe

Truskawki przepłukujemy zimną wodą, odsączamy i usuwamy szypułki. Wsypujemy je do dużego naczynia z pokrywą, lekko rozgniatamy drewnianą łyżką i odstawiamy na dobę w chłodne miejsce...

Więcej…

Tradycyjny miód maliniak

Chcąc przygotować tradycyjny miód maliniak musimy przygotować: 5 l miodu, 5 l soku malinowego oraz rozmrożone drożdże "Miodowe" lub "Madera". Miód mieszamy z sokiem i lekko podgrzewamy. Przelewamy do gąsiora, dodajemy drożdże i zamykamy korkiem z rurką fermentacyjną...

Więcej…

Miód pitny

Przygotowanie miodu pitnego rozpoczynamy od zalania miodu wrzącą wodą z dodatkiem kwasku cytrynowego. Wystudzony płyn przelewamy do gąsiora (12-15 l). Do gąsiora dodajemy drożdże i pożywkę. Dolewamy tyle wody aby całość wyniosła 10 l.

Więcej…

Strona 1 z 3

Ta strona używa plików Cookies. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Czytaj więcej....

Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies.

EU Cookie Directive Module Information