Żywienie, zdrowie, uroda i moda

Dania obiadowe

Bucatini w stylu Capri – neapolitańska kwintesencja smaku

W kuchni włoskiej wykorzystuje się chyba więcej rodzajów makaronu niż dni w roku. Choć różnią się kształtem, właściwościami i sposobem przygotowania, łączy je jedno – najwyższa jakość pszenicy durum.

Więcej…

Risotto cytrynowe z mozzarellą

Risotto Włosi zawdzięczają (prawdopodobnie) chińskim wojażom Marco Polo, który danie to wprowadził na tamtejsze salony ok. XIII wieku. Obecnie risotto zdobyło uznanie w większości kuchni europejskich, a mnogość możliwych dodatków powoduje, że znaleźć możemy dziesiątki przepisów na tę potrawę – zawsze jednak podstawą jest lekko zaokrąglony, łatwo klejący się ryż.

Więcej…

Kaczka w czerwonej cebulce

Serwowaliście kiedyś kaczkę? Nie wiedzieć czemu, wiele osób obawia się jej przyrządzania a wbrew pozorom przygotowanie kaczki wcale nie jest takie trudne! Kaczka zachwyca intensywnym aromatem oraz niezwykłą chrupkością, dlatego warto podjąć wyzwanie i zaserwować kaczkę np. w tym oto wykwintnym i niebanalnym wydaniu, czyli uduszoną w czerwonej cebulce.

Więcej…

Duże muszle nadziewane sosem z owoców morza

Nie od dziś wiadomo, że ryby i owoce morza pełne są niezbędnych dla organizmu człowieka witamin i soli mineralnych. Zawarte w nich kwasy omega-3 skutecznie chronią przed chorobami serca, a mikro- i makroelementy jak selen, fluor i jod chronią m.in. przed wpływem wolnych rodników oraz utrzymują układ kostny i enzymatyczny w prawidłowej formie.

Więcej…

Knedle ze śliwkami z sosem koniakowym i bakaliami

W ramach poprawy humoru wynikającego z tęsknoty za słońcem proponujemy owocowe danie o słonecznym smaku – knedle ze śliwkami z sosem koniakowym i bakaliami.

Więcej…

Orientalne szaszłyki

Marynata Teriyaki Kikkoman jest idealna nawet dla zapracowanych - dzięki niej stworzysz różnorodne potrawy, w krótkim czasie. Poniżej inspiracja na smaczną kolację z nutą orientu - orientalne szaszłyki.

Więcej…

Pikantne skrzydełka z pomidorowym dipem

Chcesz zaimponować znajomym, rodzinie, a może zapraszasz sympatię na romantyczną kolację? Marynata Teriyaki Kikkoman pozwoli na stworzenie pysznego i oryginalnego dania, rodem z kraju kwitnącej wiśni.

Więcej…

Gulasz

Sos gulaszowy jest dosyć prosty w przygotowaniu, ale nie należy do najszybszych. Przygotowanie tej potrawy zajmie trochę czasu, ale efekt końcowy napewno wynagrodzi nam to poświęcenie. Zapraszam do gotowania.

Więcej…

Duszone żeberka

Dzisiaj zaproponujemy Państwu jedno z typowych polskich dań, a mianowicie żeberka. Można je przygotować na różne sposoby, ale my skupimy się na duszonych. Danie nie jest bardzo skomplikowane, ale troszkę pracochłonne – jednak efekt końcowy wart jest zachodu. Zapraszamy do gotowania.

Więcej…

Dorsz w cytrusach

Potrawa wchodzi w skład menu diety Magdy Gessler. Zasmakowała ona w rybach i cytrusach.

Więcej…

Strona 1 z 8

Ta strona używa plików Cookies. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Czytaj więcej....

Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies.

EU Cookie Directive Module Information