Żywienie, zdrowie, uroda i moda

Bigos I

Dodaj do:

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    Wykop    Gwar

Składniki:

  • 2,5 kg dobrej kiszonej kapusty,
  • 2 duże cebula,
  • 0,5 kg surowego boczku wędzonego,
  • 0,5 kg dobrej cienkiej kiełbasy,
  • 1 udko z kurczaka,
  • 0,5 kg mięso wieprzowe,
  • 30 dag wołowina,
  • kilka suszonych grzybków,
  • ziele ang, jałowiec, pieprz ziarnisty i liść laurowy

 

Przygotowanie:

  1. Grzyby namoczyć i później ugotować.
  2. Ugotować udko w osolonej wodzie.
  3. Boczek i kiełbasę pokroić w kostkę i wysmażyć.
  4. Wieprzowinę udusić z przyprawami.
  5. Kapustę przepłukać, poszatkować i włożyć do garnka.
  6. Dodać ugotowane grzyby wraz z wywarem, pokrojone mięsa, przesmażone wędliny i pokrojoną w piórka cebulę.
  7. Włożyć listek laurowy, pieprz ziarnisty, ziele angielskie i jałowiec.
  8. Podlać wywarem pozostałym po ugotowaniu udka.
  9. Gotować na wolnym ogniu.
  10. Wystudzić i powtórzyć gotowanie.

Ta strona używa plików Cookies. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Czytaj więcej....

Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies.

EU Cookie Directive Module Information